Anhängare samlades på Wat Chai Mongkol i Pattaya under Makha Bucha-dagen

Pattaya —

Wat Chai Mongkol höll ett livligt firande av Makha Bucha-dagen lördagen den 24 februari, och lockade anhängare och buddhister från hela Pattaya och närliggande samhällen.

Makha Bucha-dagen, som uppmärksammas den 15:e dagen i den tredje månmånaden, firar den mirakulösa insamlingen av 1,250 XNUMX buddhistiska munkar inför Buddha. Denna dag markerar också Buddhas leverans av Ovada Patimokkha, vilket betonar vikten av gott moraliskt uppförande.

Under hela dagen deltog buddhistiska anhängare i olika religiösa aktiviteter på Wat Chai Mongkol, inklusive att göra meriter, erbjuda allmosor och lyssna på Dhammas läror. Kvällen kulminerade i processionen med levande ljus, en symbolisk handling för att hylla den trefaldiga pärlan: Buddha, Dhamma och Sangha.

Anhängare, både thailändska och utländska, fyllde tempelområdet med ljus och blommor. Processionen, ledd av munkar som skanderade böner, cirkulerade i stora salen tre gånger, varje omgång tillägnad en aspekt av Triple Gem.

Stämningen i går var fylld av vördnad och frid när deltagarna gick tillsammans, reflekterade över Buddhas läror och sökte välsignelser för sina liv. Många tror att deltagande i denna procession ger inre frid, glädje, medvetenhet och lycka.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.