Thailands premiärministers överraskningsflygplatsinspektion avslöjar långsamma tjänster, lovar förbättring

Nationell-

Den 24 februari 2024 postade Thailands premiärminister Srettha Thavisin ett meddelande på X om ett inofficiellt kvällsbesök på Suvarnabhumi flygplats utan föregående meddelanden för att inspektera flygplatstjänster.

Srettha uppgav att han besökte Suvarnabhumi flygplats på kvällen när det är många passagerare. Srettha ska ha tagit tid för flygplatsservicen från incheckningssystemet till immigrationskontrollen och inspekterade noggrant alla tjänster som fortfarande rapporterades som långsamma av många besökare och turister.

Läs om en nyligen inträffad incident på Suvarnabhumi flygplats som orsakade olägenheter för passagerare.

Som svar på flygplatstjänsterna instruerade Srettha relevanta myndigheter att hitta lösningar för att spendera mindre tid i incheckningsprocessen. Srettha uppgav också att han själv skulle utföra en överraskningsinspektion igen.

"Den thailändska regeringen hade som mål att främja thailändska flygplatser som ett flygnav i den asiatiska regionen, och omfamna internationella turister över hela världen. Mitt besök idag visade sig vara ett bra tillfälle att göra Thailands turism till en potentiell turistdestination i världsklass”, kommenterade Srettha.

Tidigare samma dag besökte Srettha Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra som bodde på "Chan Song La" herrgård.


Efter ett två timmar långt besök avslöjade Srettha för thailändska nationella medier om sitt besök i Thaksin att de mest pratade om hans hälsotillstånd och hans välsignelse för Thaksins välbefinnande. Srettha bekräftade att det inte förekom några politiska eller affärsmässiga diskussioner under besöket, enligt honom.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.