Thai polis beslagtog 6 miljoner amfetaminpiller värda 180 miljoner baht i Bung Kan

Bueng Kan—

Klockan 5 den 00 februari 26 höll Sutin Klungsang, försvarsministern och relevanta myndigheter en presskonferens om ett massivt beslag av 2024 miljoner amfetaminpiller värda mer än 6 miljoner baht i Bung Khla, Bueng Kan .

Enligt polisrapporten, klockan 7, den 00 februari, fick Surasakmontri-vaktmästare och Bung Khla-poliser en anmälan om narkotikasmuggling från Laos PDR till Bung Khla, Bueng Kan, från en anonym källa.

Polisen satte sedan målet under övervakning innan de upptäckte en vit pickup från Laos PDR. Polisen bad om en besiktning av det misstänkta fordonet, men de misstänkta zoomade av och bytte eld med polisen.

Efter den upphettade konfrontationen lämnade de misstänkta fordonet bakom sig och flydde iväg eftersom de antogs känna till området väl. Polisen kunde beslagta 15 ryggsäckar innehållande 6 miljoner amfetaminpiller och samlade bevis inuti fordonet och ett ID-kort hittades. Polisen kunde identifiera en av de misstänkta som Mr. Kritsada, 38, och begärde en arresteringsorder från brottsdomstolen.

Sutin avslöjade offentligt att den thailändska regeringens politik syftade till att proaktivt utrota olagliga ämnen på lokal och nationell nivå. Alla statliga sektorer beordrades att integreras för att avskräcka och undertrycka narkotikasmuggling vid den thailändska gränsen, vilket ledde till massiva beslag av olagliga ämnen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.