Chiang Mai-skogar härjade av skogsbränder

PRESSMEDDELANDE:

Bränder har ödelagt cirka 30,000 4,800 rai (XNUMX XNUMX hektar) skog i tre distrikt i Chiang Mai-provinsen, enligt lokala tjänstemän.

Bränderna, som började för ungefär en vecka sedan, har framför allt drabbat nationalparken Ob Luang. Bränderna, som bryter ut nästan samtidigt i distrikten Hot, Chomg Thong och Mae Cham, fortsätter att brinna okontrollerat. Bybornas metoder för att leta efter ätbar mat och bränning av gårdsrester tros vara orsaken till dessa bränder.

Eldarna har varit synliga på natten och lyser upp himlen röd, medan under dagen täcker vit rök områdena, vilket tyder på att lågorna har konsumerat torrt lövverk. Biträdande guvernör i Chiang Mai Thossapol Puan-udom uppgav på söndagen (25 februari) att han är aktivt involverad i att hantera ansträngningar för att släcka bränderna. Den utmanande terrängen i de höga bergsområdena, tillsammans med det nuvarande torra och varma vädret, har gjort släckningsarbetet särskilt svårt.

Som svar på krisen har brandledningscentralen i Hoddistriktet begärt flygstöd från Naturresurs- och miljöministeriet, som i sin tur söker hjälp från Third Army Area för flygplan för att hjälpa till med att bekämpa bränderna.

Dessutom har Chiang Mais PM2.5-övervakningscenter identifierat 69 hotspots i regionen från och med söndagen, varav majoriteten ligger i Hot-distriktet. Andra drabbade områden inkluderar distrikten Mae Cham, Doi Tao, Chomg Thong, Mae Taeng, San Sai, Prao, Mae Kwang och Chiang Dao.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.