Thailändsk polis avslöjar mord på taiwanesisk person nära Suvarnabhumi flygplats, förföljer misstänkta som flyr till Kambodja

Nationell-

Den 26 februari 2024, Pol. General Thana Chuwong, den biträdande nationella polischefen och relevanta myndigheter höll en presskonferens om fallet med en utlänning som hittats död i en övergiven byggnad nära Suvarnabhumi flygplats, Samut Prakan.

Enligt polisrapporten var kroppen av en taiwanesisk person, offentligt identifierad som Shih Mou Chiang, 43, en flykting efterlyst för rån och innehav av skjutvapen. Det rapporterades att Chiang korsade den thailändska gränsen illegalt genom en naturlig kanal.

Khok Kram-poliser genomförde en utredning på brottsplatsen och förhörde lokalbefolkningen för att samla bevis på fallet. Användbar information gavs som gjorde att ärendet gick bra. Vid ytterligare polisutredning visade det sig att fem misstänkta var inblandade i mordet, inklusive fyra taiwaneser och en thailändsk kvinna.

Men alla fem av dem flydde till Kambodja via Aranyaprathet Immigration Checkpoint eftersom gruppen anlitade en thailändsk skåpbilschaufför. Den thailändska polisen begärde samarbete med kambodjanska myndigheter för att hjälpa till att spåra de misstänkta.

Den thailändska polisen hävdade att de hade potentiella bevis för att hålla de fem ansvariga för sina brott, men huruvida offret var kopplat till en telefonbedrägerioperatör skulle behöva undersökas ytterligare.

Den 27 februari kunde thailändsk polis identifiera den thailändska kvinnan vars namn offentligt avslöjades som Piyanuch Thammarat, 23, som påstås ha flyttat kroppen till den övergivna byggnaden.

Dessutom upptäckte polisen Piyanuchs bostad och hittade 500 gram ketamin. Polisen rapporterade att Piyanuch påstås ha försökt förstöra alla bevis som kan koppla dem till kemiska produkter.

En av de taiwanesiska misstänkta ska nu ha flytt till Taiwan och thailändsk polis bad den taiwanesiska regeringen att spåra upp den misstänkte och resten troddes fortfarande vara i Kambodja.

Skåpbilsföraren hölls även häktad för vidare förhör om han var inblandad i fallet eller inte. Polisen lovade att utreda ytterligare för att spåra alla misstänkta och fastställa det exakta motivet bakom det fruktansvärda brottet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.