Kinesisk medborgare greps för narkotikasmuggling på Suvarnabhumi flygplats: 3 kilo heroin beslagtagits

Nationell-

Den 27 februari 2024, Pol. Generallöjtnant Panurat Lakboon, generalsekreterare för kontoret för Thai Narcotics Control Board (ONCB), avslöjade offentligt efter gripandet av en kines som påstås ha smugglat olagliga ämnen på Suvarnabhumi flygplats.

Pol. Generallöjtnant Panurat uppgav att den 22 februari rapporterade thailändska ONCB-officerare i Peking, Kina, att en misstänkt skulle smuggla olagliga ämnen från Thailand till Australien. Thai Airport Interdiction Task Force (AITF) fick i uppdrag att övervaka den misstänkte på Suvarnabhumi flygplats.

Den 26 februari upptäckte AITF den misstänkte, en kinesisk medborgare vars namn undanhölls av polisen, och bad om husrannsakan. Som ett resultat beslagtogs tre kilo heroin gömt i två burkar med kroppspulver och en bok.

Tjänstemännen väckte åtal för olagliga substansbrott innan de eskorterade den misstänkte till Thai Narcotics Suppression Bureau för vidare rättslig behandling.

Pol. Generallöjtnant Panurat tillade vidare att förutom narkotikasmuggling genom gränsen till Thailand var flygsmuggling ett annat sätt eftersom narkotikasmugglarna förpackade de olagliga ämnena som paket eller maskerade sig som turister.
Som svar på flygsmugglingen etablerade den thailändska regeringen AITF, särskilt för narkotikasmuggling via flygmedel på flygplatserna.

Enligt statistik från ONCB, från den 1 oktober 2022 till idag, kunde AITF beslagta 116 kilogram metamfetamin och 116 kilo heroin, med totalt 85 fall av försök att distribuera olagliga ämnen till Australien.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.