Pattaya blomstrar med turisttillströmning, hotell överstiger 90 % beläggning

Pattaya —

Pattaya upplever en ökning av turismen, med hotell som överstiger 90 % rumsbeläggning på grund av en tillströmning av besökare från Kina, Ryssland och Indien, tillsammans med en ökning av inhemsk turism.

Enligt Mr. Sanphet Supabawornsathien, ordförande för Eastern Thai Hotel Association, drivs denna positiva trend av flera faktorer. Ryska turister, som söker andrum från kylan och det pågående kriget med Ukraina, har valt Pattaya som sin destination, vilket har lett till ökad flygfrekvens sedan slutet av januari.

Denna återkomst förstärks ytterligare av att kinesiska turister återvände, som började besöka Pattaya tidigare i år. Indiska turister bidrar också till turismboomen. Noterbart, medan inhemska thailändska turister var relativt få i januari, har deras antal ökat avsevärt under de senaste långhelgerna, vilket tyder på ett växande inrikesintresse i Pattaya.

Sanphet noterade en förändring i bokningsbeteendet bland thailändska turister, som nu gör sista minuten-bokningar i motsats till det traditionella förhandsbokningsmönstret. Denna trend återspeglas i hans egen hotellkedja, där rumsreservationer har ökat med över 200 rum i genomsnitt, vilket innebär en stadsomfattande beläggning på mer än 90 %.

Denna tillströmning av turister bådar gott för Pattayas turistindustri, vilket indikerar en stark återhämtning efter pandemins inverkan, konstaterar TPN Media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.