Massiv lagerbrand slukar 4,000 XNUMX ton kemikalier i Ayutthaya

Ayutthaya—

Klockan 10:20, den 29 februari 2024, sändes Ayutthayas provinsavdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) och relevanta myndigheter för att dämpa bränder i ett lager som lagrar 4,000 XNUMX ton kemikalier i tvist under en polisprocess för bortskaffande i Phachi , Phra Nakhon Si Ayutthaya.

Lagret var uppslukat av lågor och tjock svart rök täckte området. Brandmännen släckte och dämpade lågorna för att sprida sig till intilliggande lager. Brandkåren kunde kontrollera situationen efter cirka två timmar.

Enligt rapporten från DDPM beslagtogs de 4,000 2023 ton tunga kemikalierna som förvarades inne i lagret från ett privat företag i slutet av XNUMX. Det rapporterades att den omtvistade egendomen var under polisutredning innan den planerades att bortskaffas efter att fallet avslutats .

Bränder antände dock fastigheten på mystiskt sätt innan de officiellt och säkert kunde göra sig av med den och polisen utredde för närvarande för att fastställa den exakta orsaken till händelsen. En av de potentiella orsakerna var mordbrand som var under utredning, enligt polisen.

Inledningsvis meddelade Phachi Subdistrict Municipality lokalbefolkningen att undvika utomhusaktiviteter och bära ansiktsmasker för att förhindra direkt inandning av kemisk rök. Inga personskador eller skadade rapporterades.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.