Massskjutning vid konsert i nordöstra stil i Ubon Ratchathani lämnar fyra personer döda, många skadade

Ubon Ratchathani—

Klockan 12:30, den 1 mars 2024, fick Khong Chiam-poliser en masskjutningsrapport, som resulterade i fyra dödsoffer och många skadade, vid en konsert i nordöstlig stil i Khong Chiam, Ubon Ratchathani.

Enligt polisrapporten berättade oidentifierade vittnen för polisen att under konserten i ett tempel i Khong Chiam, bröt Noppadon Thonglee, en 45-årig Volunteer Defence Corps (VDC) som vaktade händelsen, upp en grupp publikmedlemmar som irriterade sångarna på scenen. Noppadons agerande gjorde gruppen av publikmedlemmar arg, vilket ledde till ett hetsigt verbalt och fysiskt gräl mellan de två parterna.

Rasande efter bråket, Noppadon återvände hem för att hämta sitt skjutvapen, en CZ-75, och kom sedan tillbaka till konserten och sköt mot den grupp publik som attackerade honom, vilket resulterade i många offer och skador.

Vid polisens ankomst undertryckte Khong Chiams administrativa tjänstemän och VDC situationen efter att kaoset dämpats. På olycksplatsen hittades den skyldige Noppadon död av skott, och tre andra allvarliga skador från skottskador överfördes till lokala sjukhus. De meddelades kort därefter avlidna, enligt polisen.

Vidare fick en person med allvarlig skada och fyra personer med lindriga skador medicinsk behandling på lokala sjukhus.

Namnen på de skadade och avlidna släpptes inte omedelbart och händelsen var fortfarande under utredning.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.