Tragisk olycka i Khao Khitchakut nationalpark, Chanthaburi: En thailändsk offer och nio skadade, inklusive tre ryska turister

Chanthaburi—

Den 29 februari 2024 rapporterade thailändska nationella medier att en servicetruck med pilgrimer välte i Khao Khitchakut nationalpark, Chanthaburi, vilket resulterade i en thailändsk nationell olycka och nio skadade, inklusive tre ryska turister.

Khao Khitchakut-poliser fick en rapport om en pickup-olycka som fraktade pilgrimer till toppen av Khao Khitchakut National Park klockan 9:40. Lastbilen råkade ut för olyckan efter att ha kört fort i en kurva 600 meter från en nationalparkskontroll, vilket fick lastbilen att välta.

Den lokala räddningstjänsten skickades till olycksplatsen för att hjälpa de skadade och förde dem till lokala sjukhus. Enligt polisrapporten var det en thailändsk offer och nio andra pilgrimer skadades, inklusive tre ryska turister.

Khao Khitchakut var dock öppen för pilgrimer att dyrka pilgrimsleden på toppen från 10 februari till 9 april 2024.

Pilgrimsleden vid Khao Khitchakut, Chanthaburi, var populär bland thailändska och utländska turister för att utmana sig själva till toppen av Khao (mt.) Khitchakut med ett totalt avstånd på åtta kilometer, 6.8 kilometer med servicebilar och 1.2 kilometer till fots.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.