Tidigare regeringstjänsteman ber om ursäkt för Dine and Dash-incidenten på restaurangen Jay Fai Pratu Phee, Bangkok

Bangkok—

Den 1 mars 2024 kallade Samran Rat-poliser en man som påstås ha ätit och rusat från restaurangen Jay Fai Pratu Phee i Phra Nakhon, Bangkok, för förhör angående händelsen.

Den misstänkte mannen, vars namn undanhållits av polisen, var en före detta kommunal tjänsteman. Efter ett 30-minuters polisförhör bad mannen om ursäkt ansikte mot ansikte till Jay Fai, ägaren till den berömda restaurangen One-Michelin-Star. Han gratulerade också hennes läckra Beef Pad Gra Prow.

Mannen ska ha berättat för polisen att han inte utgett sig för att vara en polis som restaurangen publicerade på sociala medier. Han hade helt enkelt en minnesstörning och glömde att betala räkningarna. Enligt thailändska nationella medier ska han aldrig ha ätit och rusat förut.

Jay Fai avslöjade offentligt att hon inte skulle lämna in en juridisk anmälan mot mannen eftersom han är en thailändsk person och det var första gången som en thailändsk person någonsin gjort detta.

Vidare skulle restaurangen intensifiera åtgärderna för att driva in kundräkningar.

Polisen var dock under utredning för att fastställa om mannen skulle åtalas för att ha utgett sig som polis eller inte.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.