Thailands regering godkänner ett projekt på 272 miljoner baht för att ta itu med PM 2.5-damm och skogsbränder i 17 norra provinser

Nationell-

Den 3 mars 2024 höll Kanika Aunjit, den thailändska biträdande regeringens taleskvinna, en presskonferens efter det thailändska regeringsmötet om godkännande av den årliga budgeten för räkenskapsåret 2024, med totalt 272 miljoner baht tilldelade ett projekt att lösa problem med löpeld och smog och minska PM 2.5-damm.

Samtidigt har 17 provinser i norra Thailand stått inför PM 2.5-problem på en oroande nivå eftersom skogsbränder påverkat lokalbefolkningen negativt under de senaste åren. Den thailändska regeringen gav vikt åt frågorna och tog upp frågan om PM 2.5 som en nationell agenda, påpekade Kanika.

Området med 17 nordliga provinser är Thailands centrum med ett stort antal medborgare som bor där och är ett ekonomiskt nav. Luftföroreningsfrågan var dock från skogsbränder, jordbruksbränning, smog från grannländerna, trafik och transporter och affärsindustrier, enligt Kanika.

Regeringsprojektet syftade till att lösa problem med skogsbränder och smog för att ta itu med PM 2.5-problem i 17 norra provinser, hot spots och högriskområden för skogsbränder under januari-maj 2024, sade Kanika.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.