Säkerhetsvakt sköt flera gånger vid Terminal 21 Korat; Tidigare kock misstänkt för incident

Nakhon Ratchasima-

Klockan 7:15, den 2 mars 2024, fick Muang Nakhon Ratchasima-poliserna en skottanmälan framför Centre Point Hotel vid Terminal 21 Korat, Nakhon Ratchasima, vilket resulterade i en skada.

Under incidenttiden var det många besökare som handlade. Efter att skotten avfyrats utbröt kaos eftersom många trodde att det var en liknande incident som hände, daterad tillbaka den 8 februari 2020, när en soldat gick på ett rasande och massskjutande människor vid Terminal 21 Korat. Som ett resultat var det 30 skadade och 58 skador.

Vid Nakhon Ratchasima-polisen och räddningsteamets ankomst hittades Natdanai Leklak, en 30-årig säkerhetsvakt på Center Point Hotel, skjuten sex gånger av en thailändare med ett improviserat hagelgevär. Räddningstjänsten utförde första hjälpen innan offret överfördes till ett lokalt sjukhus för omedelbar medicinsk behandling.


Enligt polisrapporten berättade Natdanai, som trots sina sår var vid medvetande och alert, för polisen att före händelsen den skyldige, offentligt identifierad endast som Mr. Supapornphong, en kock på Center Point Hotel, fick sparken eftersom han påstås ha smugit alkoholist drycker till jobbet 3 gånger.

Natdanai var den som rapporterade drickandet till sin handledare, vilket fick Supapornphong att förlora sitt jobb. Som ett resultat eskalerade situationen; Natdanai och Supapornphong hade ett hetsigt argument innan Supapornphong påstås gå tillbaka till sitt rum och ta med ett skjutvapen för att begå brotten.

Enligt polisen överlämnade Supapornphong till poliserna kort efter händelsen och skulle sannolikt ställas inför stränga rättsliga åtgärder för sina brott.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.