Bangkok förbereder sig för Songkran-festivalen med AI-teknik för att garantera turistsäkerhet

Bangkok—

Den 5 mars 2024, Pol. General Adis Ngamjitsuksri, rådgivare till Bangkoks guvernör, avslöjade offentligt beredskapen för den kommande Songkran-festivalen i Bangkok genom att använda AI-teknik för att övervaka turisternas säkerhet.

Bangkoks trafik- och transporttjänstemän fick en order om att övervaka säkerheten för turister under Songkran-festivalen, särskilt i turistbefolkade områden som Khao San Road, med uppskattningsvis 100,000 XNUMX turister på besök. Bangkoks regering skulle använda ytterligare AI-teknik som används i CCTV för att hjälpa poliser, sade Pol. General Adis.

Det rapporterades att 17,000 XNUMX CCTV-kameror med AI-teknik skulle distribueras i Khao San Road-området och hjälp från lokal CCTV från gatuförsäljare och nöjesställen, sa Pol. General Adis.

Dessutom, enligt Thailands premiärminister Srettha Thavisins policy till Bangkoks regering, skulle trafik- och transporttjänstemän samla in information om taxibilar som utnyttjar utländska turister genom att ta extra betalt i Bangkoks områden från CCTV. AI-tekniken skulle kunna upptäcka förarens identitet på registreringsskylten, enligt Pol. General Adis.

De relevanta byråerna skulle arbeta proaktivt för att bygga förtroende och förtroende för turister från och med idag fram till Songkran-festivalen, enligt Pol. General Adis.

Som svar på det stigande antalet turister under Songkran-festivalen, Pol. General Adis höll ett möte med lokala polisstationer och relevanta myndigheter i olika områden i Bangkok, inklusive Rattanakosin Island, Nana-området, Ratchadamri Road och Central World för att intensifiera säkerhetsåtgärderna.

Inledningsvis var privata fordon inte tillåtna i festivalzoner eftersom det skulle orsaka oordning och risk för stöld, var det rekommenderat att använda kollektivtrafik, sa Pol. General Adis.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.