Polisen räddar nödställda ryska turister som vacklar på Pattayas bostadsrättstak

FOTO: สยามชล นิวส์

Pattaya —

En dramatisk scen utspelade sig i Pattaya tidigt på tisdagsmorgonen när myndigheterna räddade en rysk man som klättrade upp på toppen av en bostadsrättsbyggnad på åttonde våningen.

Incidenten inträffade i en bostadsrätt belägen i hjärtat av Pattaya, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen, runt 7:16 den 5 mars. Pol. Överste Sontaya Khonsub, biträdande chef för Pattayas polisstation, fick en rapport om situationen och skickade omedelbart poliser, turistpolis och räddningspersonal till platsen.

Vid ankomsten hittade myndigheterna den 32-årige ryske medborgaren Artem (efternamn undanhållet) uppflugen betänkligt på kanten av byggnadens tak. Han beskrevs som att han vandrade och satt med benen dinglande över kanten, vilket orsakade oro för åskådare.

Poliser, tillsammans med turister som delade Artems nationalitet, försökte kommunicera och lugna honom i över en timme. Deras första ansträngningar var dock misslyckade.

Som en försiktighetsåtgärd placerade räddningsteamet en luftmadrass under kanten. Därefter utarbetade myndigheterna en plan som innebar att Artems landsmän inledde samtal med honom medan officerare tyst närmade sig och anklagade honom bakifrån, och lyckades förhindra honom från den potentiella dödliga skadan.

Säkerhetsvakterna i bostadsrätten uppgav för polisen att de märkte att Artem klättrade upp på taket. När de märkte detta, skickade de omedelbart radio till sin handledare innan de rapporterade händelsen till Pattaya-polisen.

Boende i samma bostadsrätt nämnde att de regelbundet såg utlänningen gå omkring på natten. De hade dock aldrig observerat något onormalt beteende från honom före denna händelse.

Efter räddningen fördes Artem till Pattayas polisstation för ytterligare utvärdering. Genom en tolk ska han ha uppgett att han var stressad efter att han anklagats för stöld och fick bära sin flickväns död. Myndigheterna uttryckte dock skepsis angående dessa påståenden och indikerade ett behov av att bedöma Mr. Artem för eventuella neurologiska problem.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

FOTO: สยามชล นิวส์
FOTO: สยามชล นิวส์
FOTO: สยามชล นิวส์
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.