Thai polis tilltalar konflikt mellan thailändska och filippinska transpersoner i Soi Sukhumvit 11

Bangkok—

Den 5 mars 2024, Pol. Generalmajor Wittawat Chinkham, befälhavaren för Metropolitan Police Division 5, höll en presskonferens angående den senaste konflikten mellan thailändska och filippinska transpersoner i Soi Sukhumvit 11, Watthana, Bangkok.

Det fanns två separata fall: ett, det var totalt sex thailändare som påstås ha blivit attackerade av 20 filippinska människor tidigt på morgonen den 4 mars. Inledningsvis stod två filippinska personer inför rättsliga åtgärder för att ha konspirerat för att attackera andra personer. Lumpini-utredarna skulle ta de misstänkta till Pathumwans tingsrätt för vidare rättslig behandling.

Efter polisutredning var ytterligare en filippinsk person under polisutredning och polisen begärde en arresteringsorder från den thailändska brottsdomstolen på den filippinska misstänkte.

Ett annat fall var den 4 mars, natten till den så kallade transsexuella veteranincidenten där en filippinsk transperson blev fysiskt attackerad av en thailändsk person, offentligt identifierad endast som Mr Champ, som nyligen fick borgen.

Den filippinska transpersonen ansökte dock till en medlingsprocess eftersom det inte var nödvändigt att väcka åtal mot Champ, sa den filippinska transpersonen som attackerades av Champ.

Pol. Generalmajor Wittawat avslöjade offentligt att fallet redan var avgjort mellan de två parterna.

Men i synnerhet en person, en påverkan på sociala medier, ska ha initierat protesten som ledde till en eskalerad situation som involverade mer än 100 personer i Soi Sukhumvit 11. Polisen kallade den oidentifierade thailändska personen som postade inläggen på sociala medier för att samlas den 4 mars.

Pol. Generalmajor Wittawat betonade att händelsen inte hade något att göra med relationerna mellan Thailand och Filippinerna och att frågorna riktades till den filippinska ambassadören i Thailand för ömsesidig förståelse.

Som svar på en rapport om påstådda prostitutionstjänster bland thailändska och andra nationella transpersoner i Soi Sukhumvit och närliggande områden, sade Pol. Generalmajor Wittawat hävdade att thailändsk polis arbetade proaktivt för att ta itu med problemen, men det fanns ingen prostitution i områdena.

Polisen beordrades att undersöka rapporten noggrant, anmärkte Pol. Generalmajor Wittawat.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.