Inga bevis på prostitution hittades i transgenderbråkincidenten, säger Bangkok-polisen

Bangkok—

Den 5 mars 2024 utförde Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt och relevanta myndigheter en fältinspektion för olaglig verksamhet inklusive så kallad taximaffia och påstådd prostitution, samt illegala guider, i Soi Nana Nuea, Watthana, Bangkok.

Under inspektionen frågade thailändska nationella medier Chadchart angående den senaste incidenten som involverade över 100 thailändska transpersoner som gick för att protestera mot en grupp filippinska transpersoner i Soi Sukhumvit 11 den 4 mars. Chadchart uppgav att det var en konflikt mellan två olika grupper av människor och denna inspektion var inte direkt relaterad till händelsen.


Chadchart sa att han regelbundet pendlade på den här vägen och att gatan var i oordning eftersom många hemlösa och berusade människor kunde ses tidigt på morgonen.
När det gäller incidenten som involverade thailändska transpersoner den 4 mars, namngav thailändska nätanvändare den som "Transgender Veterans Incident".Chadchart sa att relevanta myndigheter skulle undersöka ytterligare.
När det gäller påstådda prostitutionstjänster i Soi Sukhumvit och andra områden i Bangkok fanns det dock ingen rapport om några liknande incidenter på Traffy Fondue, en onlineplattform för att rapportera klagomål till Bangkoks regering. Bangkoks regering hade dock ingen befogenhet att övervaka frågorna relaterade till immigration och polisprocessen, enligt Chadchart.

Bangkok regeringen kunde övervaka gatuorder som olägenheter, och Bangkoks kommunala tjänstemän skulle hantera frågorna.

Men många lokalbefolkning rapporterade också oro över användningen av marijuana i allmänna utrymmen. Även om Bangkoks regering inspekterade fallen, fann man att det inte förekom några olagliga aktiviteter eftersom cannabisbutikerna var öppna lagligt enligt lagar.

Annat olagligt problem som hittats som elektriska cigaretter och sexleksaker kunde lätt nås på gatorna och onlineplattformar, sa Chadchart.
Samma dag undersökte thailändska immigrationstjänstemän fallet med en grupp filippinska transpersoner som påstås ha attackerat två thailändska transpersoner fysiskt och huruvida de lagligen vistats i Thailand eller inte.


Efter polisutredning ledd av Lumpini-poliser, i det rapporterade området, Soi Sukhumvit 11/1, bodde mer än 10 filippinska transpersoner. Polisen höll för närvarande på att identifiera dem med CCTV.


Thailändska immigrationstjänstemän skulle samla bevis och registrera deras identiteter, och om de skyldiga flydde landet skulle de markeras som efterlysta brottslingar enligt laglig behandling.
Det rapporterades att det inte fanns några prostitutionstjänster bland thailändska och utländska medborgare transpersoner i Soi Sukhumvit 11, enligt thailändska immigrationstjänstemän och thailändsk polis.

Detta uttalande ledde till betydande granskning på thailändska sociala medier, noterar TPN.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.