Thaksin Shinawatra får troligen resa till Chiang Mai för att träffa släktingar

Nationell-

Den 6 mars 2024, Pol. Generallöjtnant Montree Bunyayothin, ställföreträdande generaldirektören för det thailändska kriminalvårdsdepartementet, nämnde offentligt fallet med Thaksin Shinawatra som nyligen släpptes på villkorlig frigivning och att han kunde resa till Chiang Mai för att träffa släktingar och visa respekt för förfäderna till Chiang Mai. hans familj efter att ha begärt tillstånd till kriminalvårdstjänstemän.

Enligt Pol. Generallöjtnant Montree, Paetongtarn Shinawatra, Thaksins beskyddare och dotter, kunde ansöka om tillstånd från kriminalvårdstjänstemän i området genom att ange tid och syfte för att lämna. Det var en normal process för kriminalvårdstjänstemän att ge tillstånd efter granskning, sa Pol. Generallöjtnant Montree.

För att godkänna begäran, Pol. Generallöjtnant Montree sa att det var obligatoriskt att granska om syftet med att lämna var nödvändigt eller om det kunde vara terapeutiskt för Thaksin att bli en bättre person.

Genom att lämna sin angivna bostad hade kriminalvårdstjänstemän befogenhet och utrymme att godkänna hans ledighet om det var för en kort stund och att rehabilitera honom mentalt och fysiskt, sa Pol. Generallöjtnant Montree.

I fallet med att flytta Thaksins bostad, "Chan Song La" Manor, till en annan plats, behövde kriminalvårdstjänstemän inspektera den nya bostaden under hans villkorlig frigivning enligt villkoren och villkoren för villkorlig dom, sa Pol. Generallöjtnant Montree.

Men detaljerna om det exakta datumet för hans avgång kunde inte avslöjas för allmänheten eftersom det skulle kränka hans integritet och rättigheter, anmärkte Pol. Generallöjtnant Montree.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.