Phukets guvernör håller presskonferens angående viral påstådd sparkincident som involverar expat och thailändsk läkare

Phuket—

Klockan 3:30, den 9 mars 2024, höll Sophon Suwannarat, Phukets guvernör, en presskonferens angående fallet med David, en schweizisk expat som påstås ha attackerat en thailändsk kvinnlig läkare.

Thailändska nationella medier rapporterade att tidigare vice premiärminister Anutin Charnvirakul utfärdade en brådskande order till Phukets guvernör som enligt uppgift deltog i ett turistevenemang i Tyskland att återvända till Thailand. Fallet David orsakade betydande kontroverser bland thailändska medborgare och behövde noggrann övervakning, sa Anutin.

Sophon avslöjade offentligt att han efter händelsen hade följt upp David-fallet noga med ett direktsamtal till viceguvernören från Tyskland.

Fallet omfattade intrång i det offentliga området, återkallande av Davids visum och registrering av två skjutvapen (Som utredande tjänstemän som olagligt godkände utfärdande av skjutvapenregistreringar för en utlänning, vilket strider mot thailändska vapenregler tekniskt sett), och övervägande att upphäva hans välgörenhetsstiftelse som David var under utredning om huruvida han använde sin elefantfond för att söka förmåner och om de faktiskt var uthyrda och inte djur i behov av fristad.

Sophon tillade vidare att han skulle arrangera kommittéer för att undersöka alla entreprenörer som kan få sin egendom att inkräkta på strandområden eftersom de är allmän egendom. Phukets regering skulle också överväga att expropriera marken som sträckte sig till strandområdena för allmänna fördelar, sa Sophon.

För närvarande är David mot borgen i ett specifikt område, och han måste rapportera sig själv till thailändska immigrationstjänstemän var 15:e dag, sa Sophon. Han var på ett särskilt visum för domstolsprocesser efter att hans affärsvisum som tillåter en lång vistelse i Thailand återkallades. Han överklagade enligt uppgift denna återkallelse genom sin advokat, men den thailändska inrikesministern, Anutin Charnvirakul, har offentligt sagt att han skulle lägga in sitt veto mot varje sådant överklagande som låg inom hans behörighet.

Sophon lade till det alla, utlänningar eller thailändska, som brutit mot thailändska lagar skulle ställas till svars utan undantag. Phukets regering hade noga övervakat illegal verksamhet i de lokala områdena med samarbete från alla sektorer, anmärkte Sophon.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.