Thai Special Taskforce beslagtog 7 miljoner piller amfetamin och 100 kg metamfetamin i Mae Hong Son gränsavlyssning

Mae Hong Son—

Den 7 mars 2024 avlyssnade Singhanat Special Taskforce-officerare narkotikasmuggling från Myanmar till den thailändska gränsen i Pai, Mae Hong Son. Som ett resultat beslagtogs 35 ryggsäckar innehållande 7 miljoner piller amfetamin och 100 kg metamfetamin.

Enligt befälhavaren för Special Taskforce Singhanat överste Wanchai Maneewan, fanns det en rapport från en anonym källa som rapporterade en grupp narkotikasmugglare, som kallade sig United Wa State Army (UWSA), och en Muser hill stamgrupp som försökte smuggla olaglig ämnen från Myanmar till den thailändska gränsen.

Som svar på rapporten sändes Singhanat Special Taskforce-officerare till det rapporterade området i Ban Pai Song Ngaeng, Pai, Mae Hong Son. Patrullenheterna hittade misstänkta ryggsäckar staplade på marken i en skogsdunge. Specialarbetsgruppens tjänstemän beslagtog sedan egendomen i tvisten innehållande 7 miljoner amfetaminpiller och 100 kg metamfetamin.

De olagliga ämnena transporterades senare via helikopter till Singhanat Special Taskforce Department vid Mon Talang militärbas, Mueangl, Mae Hong Son. Det fanns ingen misstänkt gripen i händelsen.

De berörda myndigheterna skulle undersöka ytterligare för att säkerställa att den thailändska gränsen skulle vara fri från olagliga ämnen, enligt tjänstemän.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.