Döda havssköldpaddan tvättar iland på Jomtien Beach

Pattaya —

En stor död havssköldpadda upptäcktes spolas iland på Jomtien Beach i Pattaya tidigt fredagsmorgonen den 8 mars 2024.

Pattayas kommunala specialinsatstjänstemän och sjöräddningspersonal fick en rapport från turister om det döda djuret runt 00:46. Den livlösa havssköldpaddan hittades nära Soi Jomtien 10, Nongprue sub-distrikt, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Myndigheterna reagerade på platsen när de fick rapporten.

Där upptäckte myndigheterna en stor grön sköldpaddskadaver som låg på Jomtien Beach. Sköldpaddan beräknas vara 7-10 år gammal och mätte cirka 80 cm lång och vägde cirka 50-60 kg. Kroppen uppvisade tecken på nedbrytning, med djupa sår på skalet. En illaluktande lukt kom från kadavret, vilket tyder på att det troligen hade varit dött i flera dagar.

Enligt Teerasak Sunthararachun, en 28-årig thailändsk bosatt, kom turister över havssköldpaddan och kom till honom för att få hjälp. De trodde dock att sköldpaddan fortfarande levde; Mr. Teerasak visste att den redan var död på grund av dess obehagliga lukt. Han ringde sedan till myndigheterna för att undersöka situationen.

Polisen hämtade kadavret för vidare undersökning för att fastställa dödsorsaken.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.