Direktör för Wildlife Conservation Office diskuterar kompensationsutmaningar efter makakattack i Lop Buri

Lop Buri—

Den 8 mars 2024 avslöjade Phadet Laithong, chefen för avdelningens Wildlife Conservation Office, offentligt att en kvinnlig handlare i Lop Buri skadade sina höfter och fick sitt knä ur led av en makakattack.

Offret, offentligt identifierat som Ariyakanta Kanchanasinmetha, 37, bad relevanta myndigheter att kompensera på lämpligt sätt. Phadet sa dock att kriterierna för statlig kompensation fastställdes i händelse av att enbart attackeras fysiskt av vilda tjurar och elefanter.

För närvarande är makaker fridlysta djur men lever i stadsområden, vilket orsakar olägenheter och skadar lokalbefolkningens egendomar. Att överväga kriterierna för ersättning i varje fall skulle visa sig vara svårt eftersom det krävdes bevis från CCTV eller video som indikerar att en person inte får skada eller reta makaker först, sa Phadet.

Övervägandet av kriterier för kompensation behövde vara heltäckande även om det inte kunde jämföras med kriterier för vilda tjurar och elefanter som bara täckte ens kropp.

Den thailändska Wildlife Conservation Office arbetade proaktivt för att lösa makakproblem i Lop Buri genom att kontrollera makakbeståndet samtidigt som de återkallade makakerna från att vara skyddade djur, vilket vissa människor hade föreslagit inte var en acceptabel lösning, konstaterade Phadet. Människor skulle kunna skada makaker till döds och till och med exportera dem utomlands för djurförsök och konsumtion om deras skyddsstatus återkallades, sa Phadet.

Det var nödvändigt att samordna med lokala invånare för att hitta en gemensam grund för att lösa överbefolkningen av makaker genom sterilisering. Från 2014 till idag steriliserades mer än 5,135 XNUMX makaker för att minska deras befolkning och lindra olägenheter från dem för lokalbefolkningen, sa Phadet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.