Thai Highway Police Bust Misstänkt Illegal Immigration Smuggling Ring: 4 thailändska misstänkta och 19 Myanmar medborgare fängslade

Nakhon Si Thammarat—

Den 9 mars 2024 avlyssnade thailändsk motorvägspolis två fordon misstänkta för illegal invandring av arbetare som smugglades på Highway 41 Road, Chulabhorn, Nakhon Si Thammarat. Som ett resultat greps fyra thailändska misstänkta och 19 medborgare i Myanmar.

Enligt motorvägspolisen kom en anmälan från en anonym källa om illegala immigrationsarbetare som smugglade människor i området. Motorvägspolisen utredde sedan fallet och upptäckte två pickupbilar. De två fordonen ombads för besiktning.

Motorvägspolisen hittade 19 medborgare i Myanmar, inklusive 12 manliga och 7 kvinnliga papperslösa invandrare. Efter ytterligare utredning identifierades de fyra thailändska misstänkta offentligt endast som Mr. Songphon, 44, Mrs. Apasara, 41, Mr. Prasit, 58, och Mr. Josit, 33.


De thailändska misstänkta ska ha erkänt sina förseelser för motorvägspolisen då de kontaktades av en annan person, offentligt identifierad endast som Mr. Bird, för att transportera illegala invandrare från Samut Sakhon till Hat Yai, Songkhla. De skulle få 20,000 XNUMX baht som betalning, enligt motorvägspolisen.

Till en början väckte polisen anklagelser mot de thailändska misstänkta för att ha hjälpt illegala invandrare att ta sig in i Thailand i strid med lagen och totalt 19 Myanmar-medborgare åtalades för att ha tagit sig in i Thailand utan tillstånd.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.