Thailands meteorologiska avdelning problem varning: stormar under varma säsonger och höga PM 2.5-nivåer förutspådda för de kommande 24 timmarna

Nationell-

Den 10 mars 2024 förutspådde den thailändska meteorologiska avdelningen väderförhållandena för de kommande 24 timmarna.

Under de närmaste 24 timmarna kommer högtrycks- eller kallluftsmassa från Kina att täcka nordöstra Thailand och Sydkinesiska havet. Sydliga och sydöstra vindar bringar fukt från Thailandbukten och Sydkinesiska havet till nedre norra, nordöstra, centrala och östra Thailand, vilket orsakar varma säsongsbetonade stormar.

Dessa stormar kan innefatta åskväder, byiga vindar i vissa områden och möjliga blixtnedslag.
Därför rekommenderas medborgare att vara försiktiga med farorna från stormar under varma årstider genom att undvika att vistas i öppna områden. Jordbrukare bör förbereda sig och vara medvetna om potentiella skador på jordbruksprodukter och risker för boskap.

För sydöstra och södra Thailand blir vindarna som blåser över Thailandbukten, den södra regionen och Andamansjön allt starkare, vilket resulterar i ökad nederbörd i söder. Vindvågorna i nedre Thailandbukten är måttliga, med vågor som når 1 till 2 meter. I områden med åskväder kan vågorna överstiga 2 meter.

Seglare i dessa områden rekommenderas att navigera med försiktighet och undvika att segla i områden med åskväder.
PM 2.5 dammnivåer: I norra, nordöstra och övre centrala Thailand finns en måttlig till hög ansamling av damm/smog, eftersom de svaga vindarna täcker området som leder till dålig luftcirkulation.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.