Thailands premiärminister Srettha Thavisin undersöker Clean Energy Partnership med Frankrike, Eyes Formula One Race i Thailand 2027

Nationell-

Klockan 3 (lokal tid i Paris), den 50 mars 11, besökte Thailands premiärminister Srettha Thavisin officiellt Electricite de Frances högkvarter för en diskussion med den franska byrån för ren energi.

Srettha deltog i en konferens om ämnet kärnsäkerhet, strålskydd och skydd av miljön och människor från olika experter. Srettha avslöjade offentligt att det var ett bra tillfälle att studera möjligheten, riktlinjerna och visionen för ren energi i Frankrike.

Tanken skulle göra det möjligt för Thailand att utveckla expansiva koncept och stabilitet inom ren energi, sa Srettha.

Efter konferensen, klockan 5 (lokal tid i Paris), hade Srattha ett onlinemöte med Stefano Domenicali, Formel 30 Group Company Executive, om en riktlinje för att hålla Formel XNUMX-loppet i Thailand.

Formula One Group uppgav enligt uppgift att Thailand hade en riktig bana för Formula One Racing. Det var möjligt att hålla loppet i Thailand, men teamet behövde kartlägga platsen och förbereda sig ytterligare sa Srettha.

Dessutom skrev Srettha på X att han sökte Formula One Racing, den internationella racingorganisationen, för att hålla ett evenemang i Thailand och för att med tillförsikt hävda att Thailand hade allt behövs platsmässigt för evenemanget.

Formel 2027-gruppen skulle inspektera möjligheten för Thailand innan de presenterade möjligheten att hålla evenemanget XNUMX. Det skulle skapa mycket ekonomiskt värde för landet om formel XNUMX beslutar sig för att hålla loppet, sa Srettha.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.