Thailändska myndigheter beslagtar e-cigarettautomat på Nakhon Pathom-marknaden, slår ner på försäljningen till minderåriga

Nakhon Pathom-

Den 12 mars 2024 inspekterade Thai Consumer Protection Police Division (CPPD) en marknad i Kamphaeng Saen, Nakhon Pathom, efter att ha fått en rapport från lokalbefolkningen att många minderåriga köpte e-cigaretter från en varuautomat.

Enligt CPPD rapporterade lokalbefolkningen i Kamphaeng Saen-området att det fanns en e-cigarettautomat på en lokal marknad. CPPD utförde en fältinspektion i det rapporterade området.

Efter en utredning fick CPPD reda på att många studenter och minderåriga påstås fritt ha köpt e-cigaretter och e-vätskor från varuautomaten i enlighet med rapporten från lokalbefolkningen. Ingen ägare till e-cigarettautomaten identifierades dock. Ingen kontakt- eller licensinformation för ägaren hittades på maskinen.

CPPD beslagtog varuautomaten med 378 bitar av e-cigaretter och e-vätskor, med ett uppskattat värde av 580,000 XNUMX baht av värdesaker. Kamphaeng Saen-poliserna konfiskerade den omtvistade egendomen som bevis och lovade att utreda vidare för att hålla inblandade individer ansvariga för sina brott.

Att sälja e-cigaretter eller e-cigarettpåfyllningsvätskor är olagligt i Thailand, noterade TPN Nationella nyheter.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.