Fördelar för den thailändska privata sektorn när kinesiska, taiwanesiska, ryska och burmesiska medborgare driver den växande fastighetsmarknaden i Thailand

Nationell-

Den 11 mars 2024 avslöjade Simon Lee, styrelseordförande för Angel Real Estate Consultancy Co. Ltd., offentligt ett ökande antal investeringar i fastigheter i Thailand av kinesiska, taiwanesiska, ryska och burmesiska medborgare .

De utländska investerarna ska ha investerat i en egendom för privata bostäder och uthyrning med en genomsnittlig avkastning på 5 %. Enligt Simon investerade kinesiska och taiwanesiska medborgare det högsta beloppet i fastigheter, särskilt i utvecklade områden inklusive Bangkok, Phuket och Chiang Mai, från 5 miljoner till 100 miljoner baht investeringar i en enhet till tio enheter.

Dessutom tenderade ryska medborgare att investera i Phuket bostadsrätter från två till fem miljoner baht per enhet och villor från 20 miljoner baht med en lång hyresrätt på 30+30 år, sa Simon.

Samtidigt investerade burmesiska medborgare i fastigheter i Phuket och Chiang Mai från 20 miljoner baht och i Bangkok, Chiang Mai och Phuket bostadsrätter från två till fem miljoner baht. Enligt Simon var de flesta burmesiska investerare rika och enligt uppgift var de för politiska asyl- och värnpliktsflykt.

Utländska investerare såg Thailand som en säker zon för investeringar och valde att köpa fastigheter nära kollektivtrafik och utbildningsinstitut. Det skulle ta tid för ryska och europeiska investerare att titta på thailändska fastigheter, medan kinesiska investerare ökade stadigt, sa Simon.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.