HTMS Sukhothai Ship Salvage slutar, fem besättningsmedlemmar saknas fortfarande

PRESSMEDDELANDE:

Royal Thai Navy (RTN) har avslutat ett 19-dagars räddningsuppdrag för HTMS Sukhothai, med fem besättningsmedlemmar fortfarande saknade. Uppdraget, som inleddes den 22 februari i samarbete med den amerikanska flottan, genomfördes i syfte att avslöja orsaken till förlisningen av den USA-byggda korvetten i Thailandsbukten i december 2022.

RTN:s överbefälhavare amiral Chatchai Thongsaard rapporterade återhämtningen av 58 fysiska bevis, inklusive en CCTV-inspelningsenhet, som förväntas hjälpa till att fastställa orsaken till katastrofen.

Trots omfattande genomsökningar av fartyget, inklusive alla tillgängliga rum och hytter, hittades inte kropparna av de fem saknade besättningsmedlemmarna. Sökteamen avvecklade också framgångsrikt olika beväpningar på fartyget och hämtade 11 föremål av sentimentalt värde, inklusive fartygets namnskylt och porträtt av betydande figurer.

RTN räknar med att tillkännage orsaken till förlisningen inom en månad, baserat på de nya bevis som samlats in. HTMS Sukhothai, som sjönk utanför Prachuap Khiri Khan-provinsen under en storm den 18 december 2022, hade 105 besättningsmedlemmar ombord; 76 räddades, 24 hittades döda och fem är fortfarande saknade och antas vara döda. Uppdraget genomfördes på ett säkert sätt och inga personskador rapporterades bland inblandade dykare och personal.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.