Thailand blickar visumfritt avtal med Europeiska unionen

PRESSMEDDELANDE:

Thailand driver på för planer för att förbättra sina internationella relationer och turistsektorn när premiärminister Srettha Thavisin tillkännagav att han fick stöd från Frankrike för ett visumfritt avtal med länder i Schengenområdet. Under ett möte med Frankrikes president Emmanuel Macron i Élysée-palatset i Paris diskuterades också att påskynda ett frihandelsavtal med EU.

Tillkännagivandet kom efter de två ledarnas gemensamma presskonferens, där det potentiella viseringsfria initiativet diskuterades som en agenda för valet till Europaparlamentet efter 2024. Avtalet, om det godkänns, förväntas öka turismen och affärsmöjligheterna mellan Thailand och de 27 Schengenländerna, vilket främjar ett närmare samarbete mellan olika sektorer.

Förutom turism diskuterade de två ledarna militärt samarbete och de kommande frihandelsförhandlingarna mellan Thailand och EU, som förväntas avslutas inom 18 månader. Inkluderingen av thailändskt siden i den franska modeindustrin lyftes också fram som ett potentiellt samarbetsområde.

Sretthas möten med chefer från över 20 ledande franska företag sträckte sig över olika branscher, från bilindustrin till ren energi och mode. Samtal mellan den thailändska premiärministern och Formel 1-cheferna öppnade också möjligheten att Thailand skulle stå värd för ett Grand Prix, eventuellt 2027.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.