Färgglad Holi-festival i Thailand för att öka besökarnas ankomster från Indien

Den 13 mars 2024 gick Thailands turistmyndighet ihop med Indian Association of Thailand för ett nätverksevenemang och galamiddag för att lyfta fram den kommande Holi-festivalen i Thailand, planerad att äga rum mellan 22-24 mars 2024 i Bangkok och Pattaya.

Det var ett nöje för mig att närvara vid evenemanget tillsammans med Kitti Chaondee, sekreterare till ministern för turism och sport, Surayut Thaweekulwat, rådgivare till premiärministern, Supoj Wongjarasawee, rådgivare till ministern för turism och sport. . Mr. Kankanit Haewsanti, rådgivare till kulturministern, Mr. Dharmendra Singh, förste sekreterare (ekonomisk och kommersiell), Indiens ambassad Bangkok, Yaowalak Pimphanit, chef för kontoret för kultur och turism Bangkok City Governorate och Mr. Worapot Phongphali, rådgivare till borgmästaren i Pattaya City tillsammans med många andra framstående gäster och mediarepresentanter.

Middagen föregicks på eftermiddagen med en B2B Business Matching-aktivitet mellan Thailand-baserade resebyråer/DMC:er och thailändska turistoperatörer som tillhandahåller tjänster till den indiska marknaden, såsom hotell, flygbolag, underhållning etc. Där deltog mer än 120 resor. handelspersonal.

Holi-festivalen kommer att hjälpa till att locka minst 10,000 XNUMX besökare från Indien för att fira händelsen. Det är en del av den thailändska regeringens "Soft Power"-policy att använda kultur och arv som en plattform för att skapa meningsfulla upplevelser.

Indien är för övrigt den femte största turistmarknaden för internationella turister som reser till Thailand över hela världen. Från 1 januari – 12 mars 2024 välkomnade Thailand 373,910 2.5 indiska besökare. Tack vare den viseringsfria policyn som godkänts av premiärminister Srettha Thavisins regering, siktar vi på 2024 miljoner indiska besökare XNUMX.

#AmazingThailand
#HoliFestivalInThailand

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.