Flottans fartyg tänts i brand vid Chonburi marinbas efter att ha blivit skjuten av ett annat fartyg av misstag: 14 officerare skadade

Chonburi—

Den 14 mars 2024, RAdm. Wirudom Muangjeen, den kungliga thailändska flottans talesman, avslöjade offentligt ett fall av HTMS Khirirat som brann klockan 11:45 på Laem Thian Pier, Sattahip Naval Base, Chonburi.

På händelsedagen inspekterade vapenreparations- och underhållsofficerare mynningen på HTMS Chonburi, men eftersom ett tekniskt fel inträffade, "hoppade" mynningen och fick HTMS Khirirat att brinna baktill.

Vid en marin undersökning visade det sig att en kula sköts från HTMS Chonburi eftersom det var ett tekniskt fel, uppgav marinens talesman, att en levande kula fortfarande var inne i mynningen under den marina militärövningen den 13 mars.

Som ett resultat skadades 14 sjöofficerare genom att andas in rök. De fördes senare till Somdech Phra Nangchao Sirikit Hospital för omedelbar medicinsk behandling, enligt marinens talesman.

Efter incidenten utsåg marinchefen adm Adung Phan-iam en utredningskommitté från relevanta myndigheter att undersöka fallet noggrant och rapportera utredningsresultaten transparent inom tre dagar. Marinechefen var orolig över händelsen, särskilt marinofficerarna som fick sjukvård på sjukhuset.

Marinechefen utförde också en inspektion på sjukhuset personligen för att följa upp hälsotillståndet för sina underordnade och utfärdade en order till berömda läkare att ge dem uppmärksam vård.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.