Rangers konfronterar efterlysta brottslingar i Pattani; Två misstänkta utomrättsligt dödade

Pattani—

Klockan 5, den 00 mars 14, inhägnade mer än 2024 Rangers i södra gränsprovinserna ett hyreshus i Sai Buri, Pattani, då efterlysta brottslingar upptäcktes av lokalbefolkningen.

Poliserna blockerade Pattani-Narathiwat Road för att förhindra att lokalbefolkningen skadas i händelse av att de konfronteras med en grupp misstänkta.

Klockan 7:00 förhandlade poliserna, religiösa och lokala ledare med de misstänkta om att kapitulera, men de misstänkta sköt mot de stationerade poliserna. Befälen blev då mer försiktiga och säkrade området. Efter att ha förhandlat vidare med de misstänkta sköts poliserna snabbt utan tecken på att de misstänkta överlämnade sig.

Klockan 7:30 inledde poliserna en razzia för att fånga de misstänkta, men det visade sig att de misstänkta gömde sig i taket i hemmet. Poliserna drog sig sedan tillbaka för att göra en ny plan innan de fick en ny konfrontation med de misstänkta. Till följd av detta sköts en av de misstänkta ihjäl utomrättsligt och föll från taket.

Klockan 8:00 satte poliserna in en drönare för att spåra en annan misstänkt innan de hade en sista konfrontation med den ende misstänkte som senare dödades utomrättsligt.

Till en början identifierades de misstänkta som Hamdi Salo och Rachit Mayuso enligt arresteringsorder.

Enligt poliserna trodde man att de misstänkta lurade i området i ett försök att begå ett terrordåd under ramadan. Lokalbefolkningen rapporterade dock till poliserna innan tragedin inträffade.

Brotten de eftersöktes för klargjordes inte omedelbart av polisen eller hur männen var kända av lokalbefolkningen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.