Mer än 100 turister flyr brand i lyxlägenhet i Pattaya, inga större skador

Pattaya, 16 mars 2024 — En brand bröt ut idag mitt på eftermiddagen i ett rum på 11:e våningen i Edge, en prestigefylld lyxig bostadsrätt i hjärtat av Pattaya City. Lyckligtvis, förutom två personer med mindre rökinandningsrelaterade problem, var det inga skador.

Först kan en video av branden och videoversionen av historien hittas här.

Exakt klockan 1:36 fick Pattayas offentliga katastrofförebyggande avdelning och Mitigation Radio Center en brådskande rapport om en brand i Edge Central Pattaya Condominium, Nongprue, Chonburi.

Flera brandmän och räddningsarbetare från Sawang Boriboon Dhamma Sathan i Pattaya City skyndade omedelbart till platsen där lågorna slickade väggarna, rök vällde från fönstren och vatten forsade nerför fasaden. Många människor filmade situationen och tog bilder och delade dem på sociala medier. Över hundra invånare och turister, några med bagage och väskor, sågs fly byggnaden och samlas runt utsidan.

Fem brandbilar sprutade strömmar av vatten och kämpade mot lågorna i nästan 20 minuter tills de slutligen avtog och lämnade bara ett tjockt moln av rök.

Mitt i frenesien drabbades två personer av rökinandningssymtom och fick omedelbar uppmärksamhet från räddningsarbetare. Myndigheterna spärrade snabbt av högriskområden för att säkerställa säkerheten för åskådare och förbipasserande.

En hushållerska i lägenheten, som inte identifierades med namn till The Pattaya News, avslöjade att branden enligt uppgift uppstod i rum 158 på 11:e våningen. Detta rum var obemannat vid tidpunkten för händelsen. Ögonblick innan branden bröt ut, ekade en explosion från en luftkompressor i rummet och panik uppstod när lågor uppslukade utrymmet.

Invånarna berättade om upprörande ögonblick för The Pattaya News: de skrällande brandlarmen, de frenetiska stegen som ekar genom korridorerna och den skarpa stanken av brinnande material. Komplimanger gavs till lägenhetspersonal och säkerhet för att de lugnt hjälpte till vid evakueringen och följde policyer och procedurer.

Brandtjänstemän bekräftade för thailändska medier att branden uppstod från luftkonditioneringsutrustningen i rummet i fråga. Infernot förtärde snabbt rummet och lämnade det allvarligt skadat men utan en beräknad kostnad för skador vid denna tidpunkt.

Invånarna har börjat återvända till sina rum från presstid medan utredarna fortsätter att kartlägga skadorna runt rummet där branden bröt ut.

Poliser och relevanta myndigheter sågs hjälpa turister och invånare i evakueringen och berömde också lägenhetspersonalen för deras hjälp.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/