Thai Tourism Authority rapporterar en ökning av kinesiska turister efter viseringsfrihet

FOTO: INN News

Nationell-

Den 14 mars 2024 avslöjade Mrs. Thapanee Kiatphaibool, guvernören för Thailands turistmyndighet (TAT), offentligt statistik över antalet kinesiska turister till Thailand som ökade avsevärt efter att permanent avstått från viseringskrav med Kina.

TAT fick positiva svar från kinesiska turister enligt kinesiska uppgifter från "People's Daily Online" och "Trip.com" efter att det permanent upphävda visumet startade den 1 mars.

Enligt statistiken från kinesiska databaser uppskattades det att år 2024 skulle antalet thailändska turister som besöker Kina vara tvåfaldigt och antalet kinesiska turister som besöker Thailand skulle vara trefaldigt jämfört med perioden före COVID-19, sa Thapanee.

Trip.com uppgav att antalet kinesiska turister som reser till Thailand ökade med upp till 30 % och bokningarna från thailändska turister till Kina ökade upp till tre gånger jämfört med 2019, enligt Thapanee.

Men säkerheten för liv och egendom tillsammans med kvaliteten på produkter och tjänster spelade en avgörande roll för att kinesiska turister valde Thailand som sitt första reseval, sa Thapanee.

Den thailändska regeringen lade vikt vid att främja turismsamarbete mellan Thailand och Kina genom att permanent avstå från viseringskrav med Kina, sade Thapanee.

Efterverkningarna av tillkännagivandet om permanent avstående visum inkluderade ett ökande antal bokningar från kinesiska turister och ett positivt svar från resebyråer eftersom turisterna enkelt kunde passera passkontrollen, enligt Thapanee.

Även om flygbiljetterna var billigare efter högsäsong och hade positiva effekter på dem som reste själva, var gruppresorna fortfarande i ett tillstånd av gradvis återhämtning, enligt Thapanee.

Dessutom har China National Tourism Administration en policy för flygstöd som potentiellt gynnar flygbolagens resebyråer och charterflyg, avslutade Thapanee.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.