Pheu Thai MP frågor Pita Limjaroenrats motiv i Chiang Mai besök under Thaksins återkomst

Nationell-

Den 16 mars 2024 ifrågasatte Anusorn Iamsa-ard, en parlamentsledamot på Pheu Thai-listan, fallet med Pita Limjaroenrat, Move Forward Party (MFP):s chefsrådgivare, när han reste till Chiang Mai för att inspektera skogsbränder och luft. föroreningsproblem medan Thaksin Shinawatra och Srettha Thavisin var i Chiang Mai.

"Pita bör fråga skälen för att välja att inspektera skogsbränderna och luftföroreningsproblemen samtidigt som framstående personer besöker Chiang Mai. Var det för att konkurrera med det styrande partiet för att vinna popularitet”, frågade Anusorn.

"För att släcka skogsbränderna borde Pita kanske släcka elden i sitt hjärta först. Sretthas besök i Chiang Mai var för att utbyta kunskap med Thaksin och skulle gynna alla medan Pita bara ville vara under rampljuset”, sa Anusorn.

Som svar på tillmälen avslöjade Pita offentligt för thailändska nationella medier att det inte var för att konkurrera med någon. Det enda han koncentrerade sig på var de lokala problemen och i år var det svårt. Som en av oppositionspartimedlemmarna måste vi lära oss problemen så att vi kan lösa problemen, anmärkte Pita.

Pita tillade vidare att det inte var dags att konkurrera med det styrande partiet i popularitet utan att hitta den bästa lösningen för att lindra de lokala problemen så snart som möjligt. Det var ett obestridligt faktum att luftkvaliteten i Chiang Mai var sämst. Det var vår plikt som oppositionsparti att koncentrera oss på folkets problem, sa Pita.

Angående fallet beslutade Thailands valkommission (ECT) enhälligt att lämna in en framställning till författningsdomstolen för att beordra upplösningen av MFP, Pita sa att fallet var under rättslig process och MFP skulle göra sitt bästa för att utföra sin plikt tills författningsdomstolen fattar det slutgiltiga beslutet.

Pita drog slutsatsen att tidpunkten för besöket var en ren tillfällighet för Sretthas och Thaksins och att folk inte borde koppla ihop dem eller läsa för mycket i det.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.