Amerikansk flykting arresterad i Pattaya för att ha drivit olaglig egendomsverksamhet i Phuket och Surat Thani

FOTO: Naewna

Pattaya —

Den 15 mars 2024 greps en 58-årig amerikansk medborgare framför ett Jomtien-sjukhus i Pattaya för påstådd inblandning i en illegal egendomshandel.

Den misstänkte, endast identifierad som Mr. David, har anklagats för att ha brutit mot Foreign Business Act för att ha agerat som verkställande direktör för ett företag inblandat i illegala marktransaktioner.

Enligt Department of Special Investigation (DSI) hade den misstänkte och hans medbrottslingar, Marcus (brittisk) och Paul (amerikansk), med efternamn undanhållna, öppnat en advokatbyrå i både Surat Thani- och Phuket-provinserna och sedan anställt en Thailändsk medborgare att etablera olika andra företag. Dessa företag användes sedan för att förvärva andelar i företag i Surat Thani och Phuket, vilket gjorde det möjligt för dem att inneha tomter i de två provinserna, med en thailändsk anställd som innehade majoritetsägande.

Enligt DSI skulle de misstänkta överlåta aktierna i dessa bolag till en utländsk köpare som ville köpa mark av dem. I vissa fall stängdes bolagen helt för att de utländska kunderna skulle kunna ta ägarskap.

David har anklagats för att ha agerat som verkställande direktör för företaget tillsammans med Marcus och Paul. En annan person, endast identifierad som Ms. Oksana, har också anklagats för att ha tagit emot aktieägande från företaget.

De misstänkta ska ha sprungit iväg efter att deras företag först åtalats av den thailändska domstolen. Som presstid har bara David arresterats. Han sitter för närvarande i polisens förvar och kommer att överlämnas till de utredningsmän som ansvarar för detta ärende. Han släppte inte omedelbart en vädjan eller ett uttalande om anklagelserna.

Polisen letar efter de återstående misstänkta.

Speciellt i Phuket slår relevanta tjänstemän och myndigheter för närvarande ner på utlänningar som använder thailändska nominerade för att inneha eller köpa mark, vilket strider mot lagen för utländska medborgare. Detta härstammar ursprungligen från ett viralt fall av en schweizisk man som påstås sparka en thailändsk dam av hans trappsteg i Phuket, men stegen visade sig senare inkräkta på en allmän strand. Som ett resultat blev det ökad granskning av markägande och intrång över hela Phuket.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.