Chonburi-tjänstemän slår ner på olaglig försäljning av Kratom-vatten

Chonburi —

Myndigheterna i Banglamung-distriktet inledde en operation för att gripa personer som påstås vara inblandade i försäljningen av Kratom-vatten till minderåriga lördagen den 16 mars.

A video av räden kan ses här på vår YouTube-kanal.

På grundval av information från berörda medborgare riktade myndigheterna sig mot två stånd som misstänktes för att sälja blandad kratomjuice till minderåriga i Banglamung-området. Det första båset, som inte var direkt oansenligt och fick namnet Mr. Kratom, resulterade i arresteringen av Mr. Pongchan (släktnamn undanhållet), 24, och Mr. Pongsapas, 26, båda thailändska medborgare. Poliser beslagtog över 310 flaskor med smaksatt kratomvatten från de misstänkta.

Det andra ståndet, Huajai Bai Khom Chonburi, ligger på Khao Ta Lo Road. Operationen ledde till att Mr Manutsak, 27, och Mr. Vorawut, 23, också thailändska medborgare, greps. Myndigheterna konfiskerade mer än 641 flaskor kratomvatten från platsen.

Enligt Banglamungs distriktschef, Weekit Manarojkit, är dessa arresteringar en del av ett pågående tillslag mot den illegala försäljningen av blandat kratomvatten. De fyra påstådda gärningsmännen ställdes inför anklagelser enligt artikel 6(8) i livsmedelslagen, vilket är straffbart med fängelse från 6 månader till 2 år och böter på 5,000 20,000 till XNUMX XNUMX baht.

Kratom avkriminaliserades 2022 i Thailand för personligt bruk men kräver en licens för att sälja det blandat i andra former som juice och mat, vilket är svårt att få tag på och kräver FDA-godkännande.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.