Tidigare professionell tävlingsskytt greps efter dödlig skottlossning i Chiang Mai som lämnar en person död och en skadad

Chiang Mai-

Klockan 11:40, den 15 mars 2024, fick San Kamphaeng-poliser en rapport med dödlig skjutning på Pa Phai-Super Road, San Kamphaeng, Chiang Mai, vilket orsakade en person och en skadad.

Polisen och räddningstjänsten i San Kamphaeng skickades till olycksplatsen och hittade en grå lastbil som störtade i en kanal vid vägkanten. Inuti pickupen identifierades två offer endast som Aek, 28, som blev dödligt skjuten i höger öga och höger axel totalt tre gånger, och Mr. Nophasin, 41, som sköts i sin vänstra axel en gång , enligt polisrapporten.

Tyvärr meddelades offret Aek avliden av läkare efter att ha överförts till Lanna sjukhus, och Nophasin fick för närvarande medicinsk behandling, enligt polisrapporten.

Kriminalteknikerna samlade bevis på brottsplatsen och hittade sex kulgranater. Efter polisutredningen kunde polisen spåra den misstänkte från lokal CCTV. Den misstänkte identifierades offentligt som Mr Rungroj Promsiri, en 42-årig före detta skjutvapen som körde en vit pickup på händelsedagen.

Den 16 mars 2024 kunde polisen fånga Rungroj, den misstänkte, vid ett hyresrum i Saraphi, Chiang Mai, och konfiskerade två skjutvapen enligt Chiang Mais provinsdomstols arresteringsorder.

Enligt polisrapporten ska den misstänkte ha erkänt för polisen att han på händelsedagen var berusad och körde runt i staden. Medan han befann sig i en korsning, vid en trafiklåda, fanns det en människaritad figur, han sköt sedan mot figuren eftersom han trodde att det var en person som tittade på honom, sa Rungroj.

Efter det ska den misstänkte ha uppgett att offren såg fel på honom och gjorde honom arg, och han följde sedan offren och sköt dem vilket fick lastbilen att störta ner i kanalen. Den misstänkte gick sedan ner och sköt mot dem med mer än 10 kulor och körde tillbaka till sitt rum, enligt Rungroj.


Till en början väckte San Kamphaeng-polisen anklagelser mot Rungroj för uppsåtliga mordbrott. Det rapporterades att Rungroj höll skjutvapenrelaterade brott 2023 eftersom lokalbefolkningen rapporterade att han ofta sköt mot himlen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.