Kinesisk turist hävdar att kvinnan i Pattaya stal hans kreditkort för att köpa guld

Pattaya —

En kinesisk turist påstod att en thailändsk kvinna i Pattaya stal hans kreditkort och använde det för att köpa guldsmycken innan hon senare försvann.

Händelsen fick först fäste på sociala medier efter att en berömd Facebook-sida publicerade ett foto med ett påstående om att en oidentifierad thailändsk kvinna stal ett kreditkort från en kinesisk turist och använde det för att köpa guldsmycken till sig själv.

Turisten, identifierad som den 33-årige Mu Dihui Wu Dihui, rapporterade händelsen till Banglamungs polisstation den 13 mars. Enligt hans rapport träffade han den misstänkte genom en datingansökan flera dagar innan och blev inbjuden till Pattaya. Medan han bodde tillsammans hävdade Wu Dihui att kvinnan stal hans kreditkort medan han sov och använde det för att köpa två guldhalsband för totalt 32,815 XNUMX baht. Hon försvann och kunde inte bli kontaktad av turisten.

Lokala medier intervjuade den inblandade guldbutiksägaren. De upptäckte från CCTV att en thailändsk kvinna gick in i butiken och svepte ett kreditkort för att köpa två guldkedjor. Ägaren uppgav att kvinnan verkade normal och det fanns inget som tydde på att kortet var stulet.

Butiksägaren klargjorde också att det kreditkort som användes var ett Visa-kort utan signatur på baksidan, vilket möjliggör köp utan att kortinnehavaren är närvarande.

Utredningen pågår då polisen försöker lokalisera kvinnan och kontrollera detaljerna kring händelsen.

Namnet på den misstänkte hölls undan av polisen i väntan på ytterligare utredning.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.