Thailands biträdande jordbruksminister inleder kunglig regntillverkning för att tackla Chiang Mais PM 2.5-kris

Nationell-

Den 15 mars 2024 utförde Dr. Chaiya Promma, biträdande minister för jordbruk och kooperativ, en inspektion i Chiang Mai för att ta itu med luftföroreningarna, PM 2.5, som låg på angenäma nivåer i den norra regionen.

Dr. Chaiya utfärdade en order till relevanta myndigheter att snarast starta en proaktiv Royal Rainmaking operation för att lindra PM 2.5-problemen i den norra regionen. Operationen utplacerade upp till sex typer av flygplan under uppdraget för att lindra PM 2.5, skogsbränder och torkaproblem.

Som svar på Air Quality Index (AQI) som Chiang Mai rankade den sämsta luftkvaliteten som nummer ett i världen (Baserat på städerna i indexet, som är begränsat, noterar TPN-media), följde Dr Chaiya upp programmet för att lindra luftföroreningar, torka och problem med skogsbränder i olika områden, särskilt i Chiang Mai. Problemen påverkade i hög grad lokalbefolkningen och turisterna i Chiang Mai och ekonomin även i framtiden.


Dr. Chaiya deltog också i uppdraget på ett flygplan, CN, innehållande 1,500 XNUMX liter vatten med en speciell teknik för kunglig regntillverkning i Doi Saket- och Phrao-distrikten, Chiang Mai.

Dessutom utfärdade Dr. Chaiya en order för att hjälpa bönder som behövde vattenkällor för att starta odling i jordbruksområden och för att stödja skogsbrandbekämpningsuppdrag med helikoptrar i drabbade områden.

Enligt data från ett flygplan, Super King Air, skulle den speciella tekniken för Royal Rainmaking potentiellt kunna lindra dammpartiklar mindre än 3 mikron med 40 % till 50 % jämfört med områden utan operation.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.