Thailändsk biträdande polischef Surachet Hakparn kallad i en utredning av "Minnie" Gambling Network

Nationell-

Den 17 mars 2024 utfärdade utredningsteamet i nätverksfallet "Minnie" en stämning till Pol. General Surachet Hakparn, den thailändska biträdande nationella polischefen, för att erkänna anklagelser om penningtvättsbrott.

Thung Song Hong-poliser fick en order från utredningsgruppen på nätverket "Minne" att leverera en kallelse till Pol. General Surachet om anklagelserna om att vara en tjänsteman som konspirerar för att tvätta pengar.

Pol. General Surachet måste rapportera sig själv till Metropolitan Police Division 2 den 21 mars 2024, enligt thailändska nationella medier.

Vidare har Pol. General Torsak Sukvimol, generalkommissarien för den kungliga thailändska polisen måste ta emot kallelsen av Pol. General Surachet är en högt uppsatt polis. Befälhavaren ska informeras och de underordnade ska tas in personligen för att följa föreskrifterna.

Nyligen tog Thung Song Hong-polisen en kallelse till bostaden för att presentera för Pol. Överstelöjtnant Surachet.
Pol. Överstelöjtnant Surachet uppgav under en telefonintervju med thailändska nationella medier att han var medveten om att Thung Song Hong-polisen hade skickat kallelsen, men han var frånvarande under den tiden, bara hans underordnade var närvarande. Därför måste det avgöras om stämningen skulle godtas eller inte. Enligt thailändsk lag måste man ta emot kallelsen själv.

Den 19 mars, Pol. Överstelöjtnant Surachet skulle hålla en presskonferens med en advokat för att ge ytterligare information om stämningen och anklagelserna. Han har ständigt förnekat alla anklagelser om att vara kopplade till något spelnätverk och har sagt att anklagelserna är politiska och helt falska.

Läs den senaste artikeln om det påstådda spelnätverket "Minnie" som involverar högt uppsatta tjänstemän.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.