Hemlös man i Pattaya räddad efter att ha seglat på hemmagjord flotte igen

Pattaya —

En medelålders hemlös man räddades för andra gången denna månad efter att ha blivit strandsatt på en hemmagjord flotte utanför Pattayas kust.

En video av hans resa finns här på vår YouTube.

Den 18 mars 2024 sågs samma man, farbror Somkiat, vars riktiga namn identifierades som Mr. Somkiat Mahawan, 53, en thailändsk medborgare från Nakhon Phanom, koppla av på en hemmagjord flotte gjord av plastflaskor, drivande mitt i havet i Pattaya.

Det är inte första gången den här mannen hamnar i en prekär situation till sjöss. Den 12 mars räddades farbror Somkiat efter att ha försökt segla till Koh Larn på en liknande egenbyggd flotte.

Lyckligtvis hittade lokala myndigheter honom strandsatt i en vattenväg som besöks av turistfärjor och förde honom säkert tillbaka till stranden.

Efter hans första räddning förblev farbror Somkiats vistelseort okänd. Men på kvällen den 14 mars hittade reportrar honom sova på sin flotte nära Pattaya Beach i Chonburi.

Enligt reportrar är farbror Somkiat en före detta sjöman som tillbringade över 20 år i det thailändska munkskapet. När han väl lämnade munkskapet tröttnade han på livet på land och längtade till havet. Han reste till Pattaya från centrala Thailand och började samla och sälja flaskor för att försörja sig. Han uppgav för reportrar att han seglade ut längs Pattayas kustlinje bara för att koppla av och lindra lite ensamhet.

På måndagen fick farbror Somkiat säkert hjälp tillbaka till stranden av relevanta myndigheter. Men hans agerande har väckt oro bland lokalbefolkningen som fruktar att hans upprepade satsningar på öppet vatten utgör en allvarlig risk för kollision med motorbåtar. Vissa uppmanar myndigheterna att upprätthålla bestämmelser för att garantera hans säkerhet.

Farbror Somkiat sa dock att han seglar ut till havet på sin specialanpassade flaskflotte som en hobby och är en erfaren båtsman och är inte i någon fara, medveten om tidvattnet och havsflödet runt Pattaya. Han var så avslappnad i den senaste situationen att han lugnt sov på sin flotte som ses nedan när myndigheterna anlände.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.