Pheu Thai partiledare diskuterar relationer mellan Thailand och Kambodja och ASEAN-turismsamarbetet under besöket i Kambodja

Nationell-

Den 18 mars 2024 ledde Paetongtarn Shinawatra, ledaren för Pheu Thai Party, partiets verkställande kommitté för att besöka Kambodja för politiska diskussioner för att utveckla samarbetet mellan de två länderna.

Paetongtarn uppgav att hon som ledare för Pheu Thai Party, det styrande partiet, var fast besluten att arbeta med Kambodjanska folkpartiet och dess framstående medlemmar, den tidigare kambodjanska premiärministern Hun Sen och den nuvarande kambodjanska premiärministern Hun Manet, som har lyckats hans far Hun Sen, för att förbättra förbindelserna mellan Thailand och Kambodjan.

De två partierna hade ett tidigare förhållande sedan tidigare premiärminister Thaksins regering, vilket var viktigt för utvecklingen av samarbete mellan de två länderna.

Paetongtarn diskuterade olika mekanismer för att främja utbyte och underlätta kommunikation mellan de två länderna, särskilt inom ekonomi, handel, investeringar, kultur och turism. Thailand och Kambodja hade kulturella och historiska band som kunde användas för att attrahera turism i regionen tillsammans.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin deltog tidigare i ASEAN-toppmötet och initierade ASEAN Drive Tourism-projektet, som syftar till att främja gemensam turism under konceptet "6 Countries One Destination" mellan Thailand, Kambodja, Laos, Malaysia, Vietnam och Myanmar. Vi har diskuterat detta förslag utförligt här förra månaden.

Det förväntades att implementeringen snart skulle börja för att stödja ASEAN Drive Tourism-projektet, anmärkte Paetongtarn.

Paetongtarn diskuterade också strategier för att stödja regeringen i förhandlingar med flygbolag för att öka antalet flygningar mellan Kambodja och Thailand och minska flygpriserna, vilket skulle vara avgörande för att locka och underlätta utländska turister från båda länderna.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.