Vapenhandelsduo arresterad i Na Jomtien

Sattahip, Chonburi —

Pattaya-polisen grep två personer som påstås vara inblandade i illegal handel med skjutvapen i Na Jomtien-området tisdagen den 19 mars 2024.

Operationen, som involverade ett team av Pattaya poliser, resulterade i arresteringen av Narong, 41, och Mr. Pongsakorn, 26, (släktnamn undanhålls). De misstänkta hittades i besittning av ett modifierat .22-kaliber långt gevär och fem patroner med ammunition under gripandet vid Soi Na Jomtien 2, Na Jomtien, Sattahip, Chonburi.

På grundval av underrättelserapporter kontaktade hemliga agenter de misstänkta och gick med på att köpa det hemgjorda skjutvapnet för 7,000 XNUMX baht. Poliserna lockade de misstänkta att träffas på en restaurangs parkering i Na Jomtien.

Poliser grep de misstänkta när de kom i en skåpbil. I förhör ska de misstänkta ha erkänt att de ägt skjutvapnet i två år men bestämde sig för att sälja det ironiskt nog på grund av rädsla för att bli arresterade.

Narong och Pongsakorn, tillsammans med det beslagtagna vapnet och ammunitionen, sitter för närvarande i polisens förvar för vidare utredning. Polisstationen i Na Jomtien väckte åtal mot dem för olaglig innehav och transport av skjutvapen och ammunition.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.