Pattayas biträdande borgmästare är övertygad om att Bali Hai Pier kommer att få ett nytt tak innan Songkran

Pattaya —

Pattayas biträdande borgmästare Manoch Nongyai försäkrade allmänheten att takkonstruktionen vid Bali Hai Pier kommer att slutföras före Songkran i april.

Tisdagen den 19 mars reste biträdande borgmästare Manoch tillsammans med kommunfullmäktigeledamöter för att inspektera det pågående byggprojektet vid Bali Hai Pier. Projektet omfattar två nyckelaspekter: att reparera pirens gamla struktur och lägga till ett tak över gångvägen.

Enligt Mr. Manoch har piren använts i decennier för att ta emot tiotusentals besökare dagligen. Detta fick piren att kräva reparationer för att säkerställa säkerheten för både lokalbefolkningen och turister. Staden har åtgärdat dessa problem genom att anlita ett byggföretag för att arbeta på pirens nedre del, med fokus på att reparera dess strukturella svagheter.

Samtidigt byggs ett 300 meter långt tak ovanför pirens gångväg för att skydda turister från sol och regn. Men Mr. Manoch avslöjade att medan konstruktionen har pågått under en tid, står arbetare inför utmaningar eftersom de bara kunde arbeta på den nedre pirsektionen när tidvattnet är lågt.

Trots dessa utmaningar närmar sig takkonstruktionen sitt slut, med stödstolparna redan installerade. Vice borgmästaren sa att hela projektet förväntas vara klart långt före Songkran för att besökarna ska kunna njuta av den nyrenoverade piren och den täckta gångvägen under högsäsong.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.