Berömda thailändsk-belgiska artister lämnar klagomål över AI-redigerade oanständiga bilder och videor

Nationell-

Klockan 11:00, den 19 mars 2024, lämnade en kvinnlig thailändsk-belgisk artist och hennes advokat in en anmälan till Thai Technology Crime Suppression Division (TCSD) angående en oidentifierad misstänkt som obscent redigerade hennes bilder och videor med hjälp av AI-teknik.

Offret, Violette Wautier, en berömd 30-årig thailändsk-belgisk artist, avslöjade offentligt att en misstänkt tidigare redigerat hennes ansikte till oanständiga bilder och videor och delat dem på onlineplattformar, vilket har skapat oro bland hennes fans. Violette hävdade att personen på bilderna och videorna inte var hon.

För att skydda sig själv anmälde Violette och hennes advokat fallet till TCSD för att vidta rättsliga åtgärder mot den misstänkte som påstås ha redigerat hennes ansikte med hjälp av AI i oanständiga bilder och videor.

Som kvinna kände hon sig hemsk och var orolig för att folk fick fel uppfattning. Dessutom ville hon också skicka ett meddelande till den misstänkte och de som delade bilderna och videorna om att upphöra med aktionen eftersom den bröt mot thailändska lagar.

De som var offren som hon borde ta steget upp för sig själva och ställa upp och vidta rättsliga åtgärder mot överträdarna enligt de thailändska lagarna, anmärkte Violette.

Inledningsvis förhörde utredningsmännen offret för övervägande tillsammans med bevis innan de samordnade och vidarebefordrade ärendet till en handledare för vidare övervägande och beställning.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.