Chonburi-tjänstemän undersöker efterdyningarna av Sri Racha-översvämningen

FOTO: ข่าวศรีราชาท้องถิ่น

Sri Racha —

Chaiphon Paephiromrat, viceguvernör i Chonburi-provinsen, besökte Sri Racha-distriktet den 20 mars för att inspektera översvämningsdrabbade områden och dela ut hjälppåsar till invånare som drabbats av den senaste tidens översvämningar.

Besöket följer nyligen katastrofala översvämningar i Sri Racha där flera områden drabbades.

Chaiphon åtföljdes av distrikts- och provinstjänstemän, inklusive Nopparat Sriprom, Sri Racha-distriktschefen, och Mr. Decha Ruen-orn, chefen för kontoret för katastrofförebyggande och begränsning i Chonburi-provinsen.

Den vice guvernören besökte två platser: Plus-Na Phrao Village, ett översvämningsbenäget bostadsområde, och närheten av Pinthong 1 Industrial Estate, som har haft dräneringsproblem under en tid.

Efter inspektionerna beordrade Chaiphon relevanta tjänstemän att påskynda åtgärder för att lindra översvämningar och hjälpa drabbade invånare. Samtidigt beskrev Sri Racha-distriktschefen Mr. Nopparat planerna för att ta itu med framtida översvämningar, inklusive att bygga fler dräneringsrör i översvämningsbenägna områden för att leda vatten in i den offentliga kanalen.

Tjänstemännen delade också ut hjälppåsar, innehållande nödvändiga föremål, till drabbade invånare och lanserade ett storstädningsprogram för att städa upp översvämningsskräpet runt distriktet.

Med installationen av fler dräneringsrör syftar dessa åtgärder till att minska översvämningar på lång sikt, sa Nopparat.

FOTO: ข่าวศรีราชาท้องถิ่น
FOTO: ข่าวศรีราชาท้องถิ่น
FOTO: ข่าวศรีราชาท้องถิ่น
FOTO: ข่าวศรีราชาท้องถิ่น
FOTO: ข่าวศรีราชาท้องถิ่น

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.