Thailändska myndigheter avslöjar att illegala invandrararbetare tar över thailändska jobb i turistområden

Nationell-

Den 19 mars 2024 avslöjade Mr. Somchai Morakotsriwan, generaldirektören för arbetsministeriet, offentligt ett fall av invandrararbetare som påstås olagligt ta över thailändares jobb i turistattraktioner och kommersiella områden i Bangkok, Pattaya, Phuket, Chiang Mai och andra platser.

Somchai uppgav att invandrararbetare inkluderade olika nationaliteter som burmesiska, vietnamesiska, kambodjanska, kinesiska, ryska och indiska medborgare. De utländska arbetarna påstås ha tävlat illegalt med lokalbefolkningen i kommersiella områden i Chinatown, Huai Khwang, Bangkok, Pattaya, Phuket, Koh Samui och andra populära turistmål.

Enligt statistik från 1 oktober 2023 till 18 mars 2024 inspekterade det thailändska arbetsministeriet 25,628 306,577 företag i hela landet och 1,689 721 individer från ovannämnda medborgare. Som ett resultat av detta stod mer än XNUMX XNUMX individer inför rättsliga åtgärder med XNUMX individer som påstås ha konkurrerat direkt med thailändska lokalbefolkningen för jobb.

Somchai tillade vidare att jobb som hade störst konkurrens bland invandrararbetare, inklusive gatuförsäljare, frisörer, motorcykel- och taxichaufförer respektive massörer.

Invandrare som stannar för att arbeta i Thailand måste respektera de thailändska lagarna, precis som när thailändare försöker arbeta utomlands måste de respektera det landets lagar, sa Somchai.

Godkända dokument och arbetstillstånd behövdes för att arbeta lagligt i Thailand, tillade Somchai.

De överträdare som inte innehade någon giltig dokumentation och arbetstillstånd skulle få böter från 5,000 50,000 baht till 2 XNUMX baht, utlämnade och förbjudna att ansöka om arbetstillstånd i XNUMX år.

Dessutom skulle de arbetsgivare som anställt illegala invandrararbetare bötfällas från 10,000 100,000-3 XNUMX baht per illegal arbetare och förbjudas att anställa utländsk arbetare i tre år, sa Somchai.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.