Trippelskjutningstragedi i Lopburi: Misstänkt greps kort därefter

Lopburi—

Klockan 8:30, den 20 mars 2024, fick polisen i Manao Wan en skottanmälan från ett hus i Phatthana Nikhom, Lopburi. Som ett resultat rapporterades tre dödsoffer.

Phatthana Nikhom räddningstjänst och Manao Wan-polisen skickades till olycksplatsen och hittade tre män som låg stilla täckta av blod. Poliserna säkrade området för att samla bevis och utföra en första obduktion.

Offren identifierades offentligt som Mr. Siprai Sophet, en 54-årig husägare, som senare tillkännagavs avliden på ett sjukhus efter att ha blivit skjuten i bakhuvudet, Mr. Khomson Chaiyawat, 48-åriga Siprais vän. , som också sköts i bakhuvudet, och Mr. Samratchai Kosungnoen, 28-åriga Siprais vän, som senare meddelades avliden på ett lokalt sjukhus efter att ha blivit skjuten i huvudet och i bröstet två gånger.

Polisen hittade en hammare med blodfläckar nära Siprais kropp och en fickkniv hittades nära Khomsons kropp.

Enligt polisrapporten identifierades den misstänkte offentligt som Anuwat Thattaphong, en 34-årig svärson till Siprai, som påstås ha skjutit alla tre männen till döds. Den misstänkte flydde efter att ha begått brotten på en svart pickup.

Wang Muang-polisen fångade dock snabbt den misstänkte vid en poliskontroll med ett skjutvapen som påstås ha använts för att begå brotten. Den misstänkte eskorterades till polisstationen i Manao Wan för förhör.

En oidentifierad lokal ledare berättade för polisen att han fick en rapport från en bybor om att fyra skottljud hördes. Han skyndade sig sedan för att inspektera klagomålet och hittade två allvarligt skadade personer och en kropp innan han anmälde sig till polisen. Den lokala ledaren tillade vidare att Siprai enligt uppgift regelbundet använde sitt hus som en plats för lokala tonåringar att samlas, ta droger och dricka alkoholhaltiga drycker.

Vid polisförhöret ska den misstänkte Anuwat ha berättat för polisen att han begick brotten eftersom han var upprörd. Enligt polisrapporten hade Anuwat tidigare ett hett bråk med sin fru på händelsedagen och sköt mot himlen två gånger.

Anuwat besökte senare Siprais hus för papaya, men Siprai pratade med honom på ett förolämpande sätt vilket gjorde att Anuwat blev ytterligare arg. Anuwat hade ett personligt agg mot Siprai eftersom han påstods vara en drogmissbrukare och ofta bad om pengar från sin fru. När Siprai inte fick pengarna hotade han sedan Anuwats andra familjemedlemmar, enligt Anuwat.

Anuwat sa vidare att Siprai använde en hammare för att starta överfallet först och hans två vänner skrattade, vilket gjorde att han blev ytterligare arg. Anuwat sköt dem sedan till döds och förnekade all inblandning i olagliga ämnen, enligt polisrapporten.

Inledningsvis stod Anuwat inför hårda juridiska anklagelser för att avsiktligt döda andra personer och andra relaterade brott.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.