Sattahip inbrottstjuv bryter sig in i marinens officers hus och blir skjuten

FOTO: ข่าวเมืองชล

Sattahip, Chonburi —

En husägare i Sattahip, som är sjöofficer, sköt och skadade en misstänkt inbrottstjuv i en incident före gryningen den 22 mars 2024.

Polisen i Sattahip svarade på en anmälan om ett rån klockan 6:30 idag. Incidenten inträffade i ett enfamiljshus på Sukhumvit Road i Sattahip-distriktet, Chonburi-provinsen.

Vid ankomsten hittade polisen den skadade misstänkte, 44-årige Methanee Phutthaso, som tros vara inbrottstjuven, inne i huset. Den misstänkte mannen hittades på andra våningen, med en skottskada i vänster arm. Han bar en helmask. En väska med stulna religiösa statyer upptäcktes bredvid honom.

Räddningsarbetare behandlade den misstänkte innan de transporterade honom till Somdet Phra Nang Chao Sirikit sjukhus för vidare behandling.

Husägaren, identifierad som den 51-årige kapten Patthanasamit Nimrueang, en 2:a klassskytt inom den thailändska flottan, var närvarande i huset. Han uppgav att han sköt den misstänkte för att skydda hans egendom.

Kapten Patthanasamit avslöjade att detta faktiskt var det sjunde inbrottsförsöket mot hans hus denna månad. Han konfronterade de misstänkta efter att ha hört ett inbrottsförsök och av rädsla för sin säkerhet avlossade han ett enda skott när de misstänkta attackerade honom. Den andra misstänkte lyckades fly in i skogen bredvid sitt hus.

Kapten Patthanasamit överlämnade en SIG P320-pistol till Sattahip-polisen för undersökning. En arresteringsorder håller på att utarbetas för den skadade misstänkte, och en sökning pågår för att gripa den andra inblandade medbrottslingen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.